Wie ben ik

Henny Veerman

Mijn naam is Henny Veerman. Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn en ben op mijn 19e logopedie gaan studeren in Utrecht. Na mijn diplomering heb ik eerst in Haren en Zwolle gewerkt. Vanaf 2002 woon ik weer in Apeldoorn en ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk aan de Midden Enkweg. Ik ben getrouwd en heb 3 zonen.

Leeftijd   50
Opleiding   HBO logopedie en foniatrie
Logopedist sinds   03-06-1988
Specialisme   preverbale logopedie, eet- en drinkproblemen, spraak en taalstoornissen
Wekelijkse aanwezigheid   maandag, dinsdagochtend, woensdag, donderdagmiddag.

Toen ik in 1988 mijn diploma haalde, kon ik meteen full-time aan de slag in revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren. Hier heb ik zowel met volwassenen als met kinderen gewerkt en heb ruime ervaring opgedaan in het logopedisch behandelen van mensen van alle leeftijden, vaak met complexe problematiek. Ik heb hierbij veel samengewerkt met andere disciplines, waaronder artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en orthopedagogen/psychologen.

In 2001 wilde ik voor mijzelf beginnen en heb ik in Apeldoorn de praktijk van Gijsje Visser overgenomen. Sinds mei 2002 staat mijn praktijk aan de Midden Enkweg en behandel ik kinderen en volwassenen met problemen op het gebied van eten en drinken, spraak en taal, mondmotoriek, maar ook afasie/dysartrie, stotteren, adem, stem en gehoor behoren tot mijn vakgebied. Eerst combineerde ik mijn praktijk met mijn werk op de Kinderrevalidatie in de Vogellanden in Zwolle. Mijn praktijk werd echter steeds drukker, zodat ik in 2011 besloten heb, mij volledig op de praktijk te richten.

Naast mijn werk in de praktijk werk ik op oproepbasis enkele uren als pre-verbaal logopediste voor het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Ik zie daar baby'tjes en jonge kinderen met eet- en drinkproblemen. Ik adviseer ouders over de wijze van voeden. Daarnaast ben ik lid van het transmuraal Kindereetteam in het Gelre Ziekenhuis en werk ik samen met de kinderarts, diëtiste, orthopedagoog en wijkverpleegkundige aan behandelplannen voor jonge kinderen met eet- en drinkproblemen.

Logopediepraktijk Veerman
lid van de NVLF