Over mij

Mijn naam is Henny Veerman. Ik ben geboren in 1965 en opgegroeid in Apeldoorn. Ik ben op mijn 19e logopedie gaan studeren aan de Hogeschool in Utrecht. Vanaf 2002 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk aan de Midden Enkweg in Apeldoorn. Ik ben getrouwd en heb 3 zonen.

Na het behalen van mijn HBO diploma logopedie in 1988, kon ik meteen aan de slag in revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren. Hier heb ik zowel met volwassenen als met kinderen gewerkt en heb ruime ervaring opgedaan in het logopedisch behandelen van mensen van alle leeftijden, vaak met complexe problematiek. Hierbij werd veel samengewerkt met andere disciplines, waaronder artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en orthopedagogen/psychologen.

In 2001 wilde ik voor mijzelf beginnen en heb ik in Apeldoorn de praktijk van Gijsje Visser overgenomen. Sinds mei 2003 staat de praktijk aan de Midden Enkweg en worden kinderen en volwassenen behandeld met problemen op het gebied van eten en drinken, spraak en taal, mondmotoriek, maar ook afasie/dysartrie, stotteren, adem, stem en gehoor behoren tot het vakgebied. Eerst combineerde ik mijn praktijk met het werken bij de Kinderrevalidatie (o.a. vroegbehandeling) in de Vogellanden in Zwolle. De praktijk werd echter steeds drukker, zodat ik in 2011 besloten heb, mij volledig op de praktijk te richten.

Naast het werk in de praktijk ben ik lid van het transmuraal Kindereetteam in het Gelre Ziekenhuis en werk ik samen met de kinderarts, diëtiste, orthopedagoog en wijkverpleegkundige aan behandelplannen voor jonge kinderen met eet- en drinkproblemen.

Ik ben een all-round logopediste met inmiddels ruim 30 jaar ervaring. De laatste jaren heb ik mij steeds meer gespecialiseerd in het behandelen van (jonge) kinderen met diverse en regelmatig ook complexere problematiek en behandel ik vrijwel geen volwassenen meer.

Mijn specialisaties zijn: Preverbale logopedie, eet- en drinkproblemen, communicatie/interactieproblemen en spraak en taalstoornissen.

Contact